DEK Blauwestad Kayakverhuur Blauwestad Oldambtmeer Groningen Nederland
DEK Blauwestad - Drinken Eten Kayakverhuur Strand Zuid Blauwestad Oldambtmeer Oldambt Groningen Nederland

De website van DEK Blauwestad is op 14 juni 2023 juni gehackt.

Nog geen 2 maanden nadat de Pop Up Shop van DEK Blauwestad is geopend werd ik geconfronteerd met een website hack.

Paniek? Nee..dat niet (raak nooit in paniek)…maar wel flauw!…

In 2022 ben ik begonnen met het maken van de website voor DEK. Een website waar een Kayak online gereserveerd/geboekt kon worden, en met een QR code drinken, eten online kon bestellen vanaf het terras.

Een paar maanden aan de website gewerkt om het geheel op tijd gereed te krijgen.

De website werkte perfect, het zag er ook gelikt uit. QR Codes gemaakt voor de tafels op het terras.

QR code inscannen en bestellen maar.

14 juni 2023 kreeg ik een email….uw inloggegevens zijn aangepast. WAT?!

Ik wist gelijk hoe laat het was.

Ik kon niet inloggen, een kayak online reserveren kon niet meer online gereserveerd worden, aangezien klanten van DEK overal vandaan komen, zelf uit het buitenland om op een kayak van DEK te stappen.

QR codes konden in de prullenbak. Daar gaan de inkomsten.

Nadat ik van DEK ‘s avond thuis kwam heb ik de website van DEK, volledig verwijderd van de server om nog meer ellende te voorkomen. Ik zag het al helemaal voor me….betaal € ……. om je website terug te krijgen.

Kayaks reserveren kon niet meer. QR code gebruiken kon niet meer.

Wat een schade. Wat een werk om snel weer een website online te zetten. Ik had geen tijd, wat een ellende, het was een drama.

In de avonduren tikke, tikke tikke. Provisorisch een nieuwe website online zetten, zodat er kayaks gereserveerd konden worden. Niet echt een groot succes ivm tijdgebrek.

7 dagen p.w. bij DEK van 10:00 tot 19:00 exclusief opruimen en schoonmaken. Veel vrije tijd blijft er eigenlijk niet over. Sociaal contact met familie en vrienden staat in die periode op een heel laag pitje. Dan ook nog even een hack tussendoor. pfff…

Update 22 januari 2024:

De Menukaart van DEK staat hier inmiddels weer online voor en hotdog, patat, drinken, ijs, snacks online te kunnen bestellen.

Een Kayak online reserveren is hier weer mogelijk.

Ivm duurzaamheid(energiebesparing) tijdens het slechte weer na/voor het Kayak seizoen is de bezetting in de Pop Up Shop bijna nihil,, daarentegen kan er hier 7 dagen p.w. online hotdog, patat, drinken, ijs snack online besteld worden via de website van DEK Blauwestad.

DEK komt naar locatie, zodra een bestelling binnenkomt om af te halen (2Go) of om te nuttigen op het terras van DEK. Duurzamer kan haast niet.

Of Scan de QR Code of klik op de QR afbeelding voor de menukaart.

Menukaart drinken eten ijs patat snack frikandel eierbal hotdog hamburger online bestellen afhalen 2go takeaway nuttigen terras DEK Drinken Eten Kayakverhuur DEK Blauwestad
Menukaart drinken eten ijs patat snack frikandel eierbal hotdog hamburger online bestellen afhalen 2go takeaway nuttigen terras DEK Drinken Eten Kayakverhuur DEK Blauwestad

Zien we je binnenkort bij DEK?

We hopen op veel mooie duurzame actieve zonnige dagen.

Tot DEK!