Drinken Eten Kayakverhuur DEK Blauwestad Strand Zuid Oldambtmeer Groningen Nederland bootverhuur
DEK Blauwestad - Drinken Eten Kayakverhuur Strand Zuid Blauwestad. Duurzaam Kayaking op Oldambtmeer Oldambt Groningen Nederland. Iets te vieren? Vier het bij DEK Blauwestad.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

In de kou met de Kayak het water op.

Ondanks dat de temperaturen flink naar beneden kunnen gaan, gaan we steeds vaker met de Kayak het water op. Terecht, want de omstandigheden kunnen geweldig zijn. Het Oldambtmeer Blauwestad Groningen Nederland, ziet er vanaf het water heel anders uit dan vanaf de weg en in de zomer.

Wil jij een tochtje maken in de winter? Ga dan goed voorbereid het water op. De vuistregel: kleed je naar de temperatuur van het water en zorg voor gezelschap.

Een aantal tips:

Denk vooruit
Risico’s bij het varen in de winter liggen op de loer en moet je niet onderschatten. Kies dus een route de je kent en controleer de weersvoorspellingen zorgvuldig, voordat je hier een Kayak bij DEK Blauwestad gaat huren.

Veiligheid voorop!

Het dragen van een zwemvest bij het huren van een Kayak bij DEK Blauwestad is verplicht. De Zwemvesten van DEK Blauwestad zijn voorzien van reflectie. Kayakverhuur DEK Blauwestad stelt een passende zwemvest gratis beschikbaar bij het huren van een Kayak van DEK Blauwestad. Het gebruik maken van het zwemvest tijdens de Kayak trip zit bij de huurprijs inbegrepen.

Bij harde wind, -kou, hagel, hevige sneeuw, onweer, ijs wordt er bij DEK geen Kayak verhuurd. Ook als DEK het qua weersomstandigheden niet verantwoord vindt om te Kayakken, dan wordt er geen Kayak verhuurd bij DEK.

Niets is vervelender dan overvallen worden door extreme weersomstandigheden. De winter is geen tijd om jezelf uit te dagen op groot water. Onthoud dat zelfs een lichte wind voor kou kan zorgen. Zorg dus dat je kleding geschikt is voor alle type omstandigheden.

Kleding
Met een goede trui, muts, een winddicht jack en niet te vergeten een zwemvest kom je een heel eind, maar kleding moet je ook in het water een tijdje warm houden. Het risico bij recreatie met Sup of zeilboot op het water is veel groter dat je in het water valt, dan bij het Kayaking. Tijdens het kayaking is het verstandig om een neopreen pak (bv. long john) aan te schaffen. Let op: met een long john hebben buik en rug een eerste laag, de armen en schouders zijn nog onbeschermd. Daar overheen draag je een goed sluitend en waterdichte anorak. Aan je voeten hoge neopreen schoenen en op je hoofd een muts. Het dragen van een wetsuit speciaal voor de winter/kou is onontbeerlijk.

De ervaren watersporter kent de gouden regel: hoe meer lagen, hoe beter de isolatie. Vaak wordt daarbij gewerkt met drie lagen:

Base Layer: is de laag dicht op de huid, ook wel thermokleding genoemd.
Mid layer: isolerende laag, neemt geen vocht op – voorkomt warmteverlies door straling en isoleert verder door het vasthouden van de door het lichaam opgewarmde lucht.
Outer layer: water – en winddichte laag – voorkomt warmteverlies.
Droogpakken worden ook veel gebruikt op kayaks. Een droogpak is de derde of buitenste laag van de warme kleding en beschermt zowel tegen wind als water. Daarnaast is het heel verstandig om droge kleding bij je hebben om, als je eenmaal weer op het droge bent, je warm en droog aan te kunnen kleden. Wind en natte kleding zorgen ervoor dat je nog sneller onderkoeld raakt.

Eten en drinken
Eten, eten en eten is het motto tijdens recreatie in de winter. De calorieën jaag je er snel door en vermoeidheid, concentratieverlies en zeeziekte liggen op de loer. Een thermoskan op de boot met een warme drank is geen overbodige luxe.